troubadour tour - zondag 5 november 13.00 - 16.00 uur

Houdt u van muzikale ontmoetingen, verhalenvertellers en dichtkunst? Dan mag zondag 5 november in uw agenda worden genoteerd, want dan vindt de derde editie van de Troubadour Tour plaats! Een kleinschalig eendaags festival op verschillende locaties in Nissewaard. De artiesten toeren rond, maar u blijft op één plek! Het optreden (elke set) duurt zo'n 30 à 35 minuten.
 
Entree: € 12,50.

Tickets kunt u online aanschaffen!

foto-impressie troubadour tour

Katie Spencer Iona Lane 1

foto-impressie troubadour tour 2023

Troubadour Tour 2022

foto-impressie troubadour tour 2022

programma

Ambachtsherenhuis Heenvliet

Oude Raadskamer Ambachtsherenhuis, Heenvliet, Markt 12

13.00 Katie Spencer & Iona Lane
14.00 Faure
15.00 Arie van der Krogt

Bibliotheek De Boekenberg

Boekenberg Spijkenisse,
Markt 40

13.00 Arie van der Krogt
14.00 Katie Spencer & Iona Lane
15.00 Faure

Meinderts Theaterschuur

Meinderts Theaterschuur Zuidland, Dwarsweg 5

13.00 Faure
14.00 Arie van der Krogt
15.00 Katie Spencer & Iona Lane

artiesten

Katie Spencer & Iona Lane

Katie Spencer & Iona Lane

Katie Spencer is Britse singer/songwriter en groeide op in Yorkshire, vlakbij Hull. Artiesten zoals Joni Mitchell en James Taylor hebben haar song writing beïnvloed, maar misschien nog meer het gitaarspel en de liedjes van Engelsman Michael Chapman. Haar laatste album The Edge of Land (2022) werd goed ontvangen en resulteerde in liveoptredens voor de BBC. Ze is een graag geziene gast bij het Cambridge Folkfestival en de Celtic Connection. “Als een muzikale wever verbindt ze haar poëtische teksten met de snaren van haar gitaar en creeërt ze een tapijt van liedjes.” (Ralph McTell)
Iona Lane is een verhalenverteller en folk singer/songwriter die haar zelfgemaakte songs brengt met grote passie. Ze is gefascineerd door de onbekende volksverhalen van het ruige platteland van het Verenigd Koninkrijk. In haar songs zijn het landschap, duurzaamheid en het sociale leven naadloos met elkaar verweven.

Arie van der Krogt

Arie van der Krogt 

Arie van der Krogt is een Rotterdamse dichter, vertaler, zanger en liedjesschrijver. Hij is een zanger die op een kritische manier liedjes maakt over de stad. Hij is bekend om zijn cynische en liefdevolle teksten: over alles wat er goed gaat in Rotterdam of juist “fout, fout, fout, helemaal verkeerd”. Koortsachtig speurt Van der Krogt naar het DNA van de Rotterdammer. Zo bezingt hij op zijn tweede album ‘Zouwe de touwe ’t houwe’ onder meer het Rotterdamse Schouwburgplein. Zijn liedteksten zijn in boekvorm verschenen bij uitgeverij Ad. Donker, onder de titel ‘Rotterdam van feest tot feest’.

Faure

FAURE

FAURE laat zich inspireren door het verleden en de wereld om haar heen. Ze schrijft liedjes met een pakkende melodie en haar diepgaande en verhalende teksten zijn voor velen herkenbaar. Haar vocale en melodische keuzes komen voort uit haar liefde voor muziek uit de jaren 70.
Deze bron van inspiratie leidt tot een aangename vintage sound. Vol zelfvertrouwen durft FAURE zich kwetsbaar op te stellen voor haar publiek.
3 voor 12 Zeeland omschreef haar optreden op het Eindeloos Eiland Festival als “Puur en intiemer kan niet”. FAURE won de publieksprijs in de finale van Podium Z en trad tijdens de opening van het herdenkingsjaar 1572 op voor de Koning. Ze laat zich inspireren door Joni Mitchell, Crosby Stills Nash & Young, Paul Simon en James Taylor. 

© ontwerp & realisatie CreatieCentrale