Troubadour tour - zondag 7 november

Houdt u van muzikale ontmoetingen, verhalenvertellers en dichtkunst? Dan mag zondag 7 november in uw agenda worden genoteerd, want dan vindt de eerste editie van de Troubadour Tour plaats! Een kleinschalig eendaags festival op verschillende locaties in Nissewaard. De artiesten touren rond, maar u blijft op één plek! Rik Hoogendoorn zal u samen met Toon Plasman verrassen met zijn Herfst- en Zwanenzang. Een bonte verzameling nummers die passen in het leven van Rik. Verhalenverteller Arnie Dalkman gaat u meenemen in de historie van Voorne Putten. Dan is daar Frank Rensen, niet de minste singer-songwriter waarbij u kunt genieten van prachtige muziek. Tot slot zal Jan Biesheuvel de mooiste gedichten voordragen met muzikale omlijsting van The Land of Song. Bibliotheek de Boekenberg, Meindert’s theaterschuur, Dorpshuis Abbenbroek en Ambachtsherenhuis Heenvliet zijn het decor van dit festival. 
 
Entree: € 10,-.
Reserveer plaatsen door het sturen van een mail aan info@cultuurinnissewaard.nl
Vermeld hierbij hoeveel plaatsen u wilt reserveren en geef een eerste en tweede keuze aan voor de gewenste locatie. Vermeld naam, adres en telefoonnummer.
U ontvangt vervolgens een betaalverzoek en na betaling ontvangt u een bevestiging met verdere instructies.

programma

Bibliotheek De Boekenberg

Boekenberg Spijkenisse, Markt 40

13.00 Rik Hoogendoorn
14.00 Frank Rensen
15.00 Arnie Dalkman
16.00 Jan Biesheuvel & The Land Of Song

Meinderts Theaterschuur

Meindert’s Theaterschuur Zuidland, Dwarsweg 5
UITVERKOCHT

13.00 Jan Biesheuvel & The Land Of Song
14.00 Rik Hoogendoorn
15.00 Frank Rensen
16.00 Arnie Dalkman

Dorpshuis Abbenbroek

Dorpshuis Abbenbroek, Kerkplein 7

13.00 Arnie Dalkman
14.00 Jan Biesheuvel & The Land Of Song
15.00 Rik Hoogendoorn
16.00 Frank Rensen

Ambachtsherenhuis Heenvliet

Ambachts-
herenhuis Heenvliet,
Markt 11
UITVERKOCHT

13.00 Frank Rensen
14.00 Arnie Dalkman
15.00 Jan Biesheuvel & The Land Of Song
16.00 Rik Hoogendoorn

artiesten

Frank Rensen

Frank Rensen

Frank Rensen is een Rotterdamse singer-songwriter en finger-style gitarist. De afgelopen jaren is hij op zoek gegaan naar zijn eigen geluid. In 2018 nam hij zijn EP '1/2' op die werd uitgebracht op 8 februari 2019. Op 24 april volgde in 2020 de EP '2/2'. Meerdere nummers (5 van de 10) zijn momenteel toegevoegd aan redactionele afspeellijsten op Spotify. In september 2021 brengt Frank weer nieuwe muziek uit.

Arnout Dalkman

Arnie Dalkman

De interesse voor verhalen vormt een rode draad in zijn leven. Als kind las hij boek na boek met verhalen van over de hele wereld. Het zelf vertellen is sinds 1995 een belangrijk onderdeel in het verhaal van zijn eigen leven. Hij leerde de beginselen van deze kunst in Rotterdam aan de Equator Vertelschool, waar hij later ook als docent gewerkt heeft. Arnout deelde zijn verhalen op nationale en internationale podia en festivals en in scholen en musea.

Jan Biesheuvel

Jan Biesheuvel & The Land of Song

Jan Biesheuvel is in het dagelijks leven de gedreven eigenaar van boekhandel ‘Hoofdstuk 1’ in Brielle. Al jarenlang laat hij de beste schrijvers van Nederland naar Brielle komen om op diverse podia hun werk te belichten. 
Bij wat onderbelicht is, daar gaat Jan Biesheuvels passie verder. Zijn hele leven schrijft hij al teksten die ook deels gepubliceerd zijn. Onlangs is hij met het duo The Land Of Song een samenwerking aangegaan, waar gesproken woord en muziek elkaar afwisselen. Jacqueline du Mortier zingt en speelt afwisselend gitaar en contrabas. René Zoutewelle speelt diverse accordeons. De muziek is geworteld in de Ierse folk en natuurlijk gebruiken ze teksten van Jan voor hun composities. 

Rik Hoogendoorn

Rik Hoogendoorn 'Zwarte Miep'

Rik Hoogendoorn (1958) ging eind jaren zeventig naar de Kleinkunst Akademie te Amsterdam en was vanaf begin jaren tachtig te zien in vele theaterproducties, waaronder de succesvolle Echte Mannen voorstellingen 'Het Rookkwartier' en 'De Twintigste Eeuw in Duo's'. Bekend werd hij met zijn rollen in tv-programma’s als ‘Sesamstraat’ en ‘Kees en Co’. Zwarte Miep is een theatermonoloog en vertelt het opmerkelijke verhaal hoe het leven van een vrouw uit Vlaardingen - die vanwege haar donkere weelderige haardos altijd Zwarte Miep werd genoemd - raakt aan gebeurtenissen uit de wereldgeschiedenis, van de Beurskrach in 1929, via de Crisisjaren, de Tweede Wereldoorlog, de Politionele Acties en de Watersnoodramp tot en met die ene belangrijke gebeurtenis in 1958.

© ontwerp & realisatie CreatieCentrale