troubadour tour - zondag 6 november 13.00 - 17.00 uur

Houdt u van muzikale ontmoetingen en dichtkunst? Dan mag u zondag 6 november in uw agenda noteren, want dan vindt de tweede editie van de Troubadour Tour plaats! Een kleinschalig eendaags festival op aansprekende locaties in Nissewaard, dat vorig jaar zijn succesvolle première beleefde. De artiesten toeren rond, maar u blijft op één plek! 
De uit Spijkenisse afkomstige Remko Koplamp is een specialist in light verse. Bredanaar Pieter Tak zingt Engelstalige songs. Iris Penning brengt eigenwijze poëtische pop en het 15-jarige supertalent Lizemijne geeft haar versie van repertoire van artiesten die ze bewondert. 

Tijd: 13.00 - 17.00 uur. Daarna napraten met bezoekers en artiesten bij Meinderts Theaterschuur.
 
Entree: € 12,50.

Tickets kunt u online aanschaffen!

Troubadour Tour 2022

foto-Impressie troubadour tour 2022

programma

Bibliotheek De Boekenberg

Boekenberg Spijkenisse,
Markt 40

13.00 Pieter Tak
14.00 Iris Penning
15.00 Remko Koplamp
16.00 Lizemijne

Meinderts Theaterschuur

Meinderts Theaterschuur Zuidland, Dwarsweg 5

13.00 Lizemijne
14.00 Pieter Tak
15.00 Iris Penning
16.00 Remko Koplamp

artiesten

Iris Penning

Iris Penning

Iris Penning maakt eigenwijze poëtische pop. Ze bezingt het leven met haar herkenbare, heldere stem en spitsvondige teksten. Haar motto is "liever vieze voeten dan altijd schoenen aan." Momenteel is ze de stadsdichter van Eindhoven.
Ze bracht drie albums uit die lovend werden ontvangen en stond meer dan duizend keer op de planken, op festivals en in theaters en op allerlei podia. Ze wordt begeleid door celliste Mirthe de Jonge. Haar vierde album ‘Dan Maar Genieten’ werd geproduceerd door Huub Reijnders en is net uitgekomen.

Remko Koplamp

Remko Koplamp

Remko Koplamp is een light verse dichter uit Spijkenisse die al twee keer Het jaarlijkse Willem Wilmink festival heeft gewonnen in 2019 en 2021.
Ook bij het Augusta Peaux festival kreeg hij een eervolle vermelding, eigenwijs als hij was hield hij zich niet aan de opdracht waardoor de hoofdprijs niet door de jury aan hem kon worden uitgereikt.
Dit schetst een aardig beeld van Remko Koplamp die eigenzinnig, in de traditie van de grote light verse dichters, met ironie en zelfspot zijn gedichten laat horen. Tijdens de Troubadour Tour 2022 zal Remko Koplamp een selectie uit zijn gedichten laten horen: een licht moment in deze soms sombere tijden.

Lizemijne

Lizemijne

De 15-jarige Lizemijne speelt piano vanaf haar zevende en is al enige jaren met haar muzikale zoektocht bezig. Sinds een aantal jaren is ze ook haar vocale mogelijkheden aan het ontdekken. Zo nam ze onder meer deel aan het Songfestival Hoogvliet. Lizemijne zoekt nog naar naar haar eigen stijl en laat zich op dit moment vooral inspireren door hedendaagse artiesten die ze bewondert. Ze zingt voornamelijk covers van artiesten die ze bewondert. Waar haar verrassende muzikale tocht heen gaat, zal de komende jaren blijken!

Pieter Tak

Pieter Tak

De uit Breda afkomstige Pieter Tak is singer-songwriter van veelal Engelstalig repertoire. Volgens insiders is hij een echte songsmid met een oeuvre dat in de honderden nummers loopt. “Ik begon pas laat met gitaar spelen, toen ik bijna 18 was”, vertelt hij. “Maar ik ging meteen meezingen met de akkoorden en in die worsteling vond ik mijn eigen stem.”
Pieter speelt louter eigen werk in zijn kenmerkende stijl en gevoed door de Engelse, maar vooral Amerikaanse muziek uit de jaren ‘70. De ene keer hoor je een ballad met een vleugje country, dan weer meer folk-achtige rock. Maar het kan ook een blues-achtige song worden, of er klinkt wat pop doorheen. 

© ontwerp & realisatie CreatieCentrale